Våra Märken

Våra glasögon märken varierar mellan butikerna. Har vi inte bågen du söker? Då kan vi enkelt få fram den från våra andra butiker.

Mest bågar finner du i butiken i Bäckebol och Femman.

Brand Logo Fendi

Fendi är ett Italienskt lyxvarumärke som skapades av ett Italienskt par 1926 i Rom. Det var framförallt läder man jobbade med. Fendi är ett familjeföretag i grunden men sedan 1999 är LVMH den största ägaren. Glasögonen från Fendi är av högsta kvalitet och görs idag av Thelos en Italiensk glasögon tillverkare.

Brand Logos Silhoutte

Detta österrikiska varumärke har med sina fjäderlätta båglösa glasögon revolutionerat vad ett par glasögon kan vara. En kombination av stil, lätthet och hållbarhet. Silhouette är den officiella leverantören till amerikanska NASA. Silhouette är världskända som tillverkare av lätta glasögon i titan.

Brand Logos (2)

Sedan Ray-Ban skapade den klassiska Pilotbågen för den Amerikanska militären i första världskriget har märket utvecklats till att vara det självklara solglasögonvalet världen över.

Tidlösa, genuina designer som har sina starka ikon modeller; Aviator, Wayfarer och Clubmaster. Kändisar, modebloggare och alla som vill uttrycka sin personlighet väljer Ray-Ban

Brand Logos oakley

Oakley har sedan 1975 vuxit till att vara marknadsledaren inom sportglasögon. Deras solglasögon används idag av majoriteten av deltagarna på de Olympiska spelen och Tour De France. För att möta kraven hos de mest krävande atleterna i Performance kollektionen kom Active och Lifestyle-kollektioner för att ge alla bärare fördelarna av deras tekniska innovationer.

Brand Logo Celine

Céline Vipiana grundade märket 1945 i Paris. Sedan 2017 har Celine en ny chefsdesigner, Séverine Merle. Det första han gjorde var att ta bort apostrofen över e:et (é) i loggan. Vågat! men vem minns en fegis? Celine gör glasögon i fantastisk kvalité och design, kraftigare ramar med härliga moderna färger. Tillverkas av Thelios i Italien.

Brand Logos Prada

Prada står för sofistikerat hantverk, en modern tolkning av de största trenderna, innovativa teknologier och unika detaljer. Pradas kollektion är alltid aktuell men samtidigt tidlös – en tradition som idag uppehålls av Miuccia Prada.

Brand Logo Tomford

Tom Ford har gått från att vara mannen bakom märken som Gucci och Yves Saint Laurent till att vara ett av de mest igenkända och älskade märkena i modevärlden. Med sin förmåga att uppdatera klassisk design och tänja på gränserna skapar han en kollektion som både är retro och modern. Alla bågar identifieras lätt av det ikoniska liggande ”T” gångjärnen.

Brand Logo Gucci

Guccio Gucci grundade Gucci i Florence, Italien 1921 och är nu mera ett av världens ledande lyxvarumärken. Idag ägs varumärket av Kering. Gucci’s historia har allt som en bra historia kräver: kändisar, familjeintriger, men även också mord! Gucci är framförallt kända för sina exklusiva väskor, Idag leds Gucci av Creative Director Frida Gianni i Rom och är ett av världens mest eftersöka märken.

Brand Logo Oliver People

Oliver Peoples bågar är handgjorda från material i toppkvalitet med modeller och färger som är helt exklusiva för märket. Bågarna tillverkas i begränsad upplaga och det tydliga stilspråket eliminerar behovet att sätta märkets logga på glasögonen.

Brand Logo botega veneta

Bottega Veneta är ett Italienskt lyxvarumärke med huvudkontor i Milano. Designernas unika vävning av läder gav dom en enorm succé. Bottega Veneta ägs nu av Gucci som i sin tur ägs av Keering. Vi har direkt kontakt med tillverkningen i Italien och får därför bra kontroll över produktion och kvalité.

alain-mikli logo

Alain Mikli har sedan 1978 varit en ikon inom glasögon mode, tack vare sin unika design och exklusiva färgkombinationer. Alain Mikli själv uttrycker glasögon som en förening mellan konstverk och produkt med en praktiskt användningsområde. Har i många år präglat ansikten på kändisar och vita duken.

balanciaga

Balenciaga är ett spanskt lyxvarumärke som identifierar sig med det senaste modet och har en tydlig fräckhet och futuristisk stil. Balenciagas glasögon är ingen annan lik och har en unik look! Tillverkas i Italien av Keering.

Brand Logo Loewe

Loewe är ett spansk modehus som startades 1846 och var specialiserade på lädervaror, kläder, parfymer och andra modeaccessoarer. Deras glasögon kollektion är tydlig i sitt språk. Kraftiga bågar med mycket uttryck och futuristiska former. Tillverkas i Italien!

Rectangle 703
Brand Logos Dior

Brand Logos Dior

Dior är ett lyxvarumärke i från Frankrike. Det ikoniska franska modehuset Dior är känt för sina haute couture-kollektioner, vackra lyxiga kreationer och Diors glasögonkollektion har samma glamour. Lyx i världsklass. Hand tillverkade bågar direkt från dolomiterna i Italien.

Rectangle 703 (8)
Brand Logo Saint Laurent

Brand Logo Saint Laurent

Yves Saint Laurant var en fransk modedesigner som dominerade på 1900-talet tillsammans med Coco Chanel och Christian Dior. Redan som 21-åring blev han chef för Dior-huset. Fyra år senare, 1962 startade han sitt eget modehus och med sin egna, mångsidiga stil blev han populär. Sen dess har han varit ett självklart modemärke.

Rectangle 703 (9)
Brand Logos HugoBoss

Brand Logos HugoBoss

Märket tar sitt namn från grundaren Hugo Boss. Allt började med ett litet skrädderi i Tyskland på 20-talet. Man är främst kända för klassiska välskräddade herrkläder. Hugo Boss glasögon anknyter till klädkollektionernas kombination av klassisk kvalitet och design.

Rectangle 703 (15)
michal kors

michal kors

Michael Kors är en amerikansk modeskapare. Han var en av domarna i Project Runway under seriens tio första säsonger. Han startade sitt modemärke 1981.

Rectangle 703 (12)
Brand Logo Marco Jacob

Brand Logo Marco Jacob

Marc Jacobs, född 9 april 1963 i New York, USA, är en amerikansk modedesigner. Jacobs utbildade sig på Parsons School of Design i New York, och 1986 lanserade han sin första kollektion under eget namn.

Rectangle 703 (17)
Brand Logo carrera

Brand Logo carrera

Namngivet efter det klassiska Carrera Panamerica loppet 1956 fortsätter Carrera att inspireras av den drivkraft och passion som symboliserar racingvärlden. Med en blandning av ny teknologi och senaste mode kombineras med detaljer inspirerade av märkets historia inom bilsporten är Carreras bågar den perfekta blandningen av trend och tidlöshet.

Rectangle 703 (18)
Brand Logo Starck

Brand Logo Starck

Philippe Starck – industridesignern som designat allt från bilar till tapeter är en mästare av innovation och unika lösningar. I hans tidlösa bågkollektion är detta tydligt med det patenterade 360 graders gångjärnet som låter skalmen vinklas i alla riktningar utan att skadas.

Brand Logos
Brand Logos (31)
Giorgio Armani logo 1 (1)
Brand Logos (32)
Brand Logos (33)
Brand Logos (34)
Brand Logos (36)
Brand Logos (37)
Brand Logos (38)
Brand Logos (39)
Brand Logos (40)
Brand Logos (41)
Brand Logos (42)
Brand Logos (43)
Brand Logos (44)
Brand Logos (45)
Brand Logos (46)
Brand Logos (47)
Brand Logos (48)
Savile Row logo
Polaroid-logo