Solglasögon

Sportglasögon

Det senaste inom slipade glas är att Luxottica, producent av Ray-Ban och Oakley m.fl. har skapat en helhetslösning med båge och glas direkt från fabriken i Dolomiterna, Italien.

Detta är ett unikt samarbete oss emellan. Vill du ha en 100% äkta Ray-Ban eller Oakley med styrka? Då fixar vi det så att även glasen är från fabriken i Italien. Glasen har ingraverade loggor och en rad olika tekniska lösningar. Allt för att dem ska matcha dina önskningar. Vill man inte ha solglas så går det även att få dem i klara glas. Snabbt går det också, ca 5 arbetsdagar.

 

Vi har även andra typer av lösningar

En del sportglasögonen har utbytbara linser för olika ändamål. Med fördel kan en orange eller rödaktig lins användas i sämre sikt för att öka kontrasten, ofärgade linser för inomhusbruk samt olika typer av andra kontrasthöjande färger. Självklart finns det riktigt mörka solglas för dig som behöver det.

Optiker Håkans val, Oakley Jawbreaker.

Suncovers & Clip On

Olika skydd mot solens strålar

Solens strålar är härliga men tänk på att de är skadliga för dina ögon så ett bra solskydd är viktigt. Alla våra Suncovers och Clip on har 100% UV-skydd och är såklart CE-märkta.

Suncovers

En riktig succé är suncovers från Polaroid  som du kan ha utanpå dina ordinarie glasögon. Sitter skönt framför glasögonen och skyddar extremt bra då dem kommer tätt intill ansiktet. Priset är 495 kronor och finns med grått eller brunt polariserande glas samt “kiros” ett kontrastglas. Suncovers kallar vi även för Fitovers.

Vi har även Polaroid Suncovers för barn. 

Clip On

Clip On sätter du på dina egna glasögon. De finns i olika former och storlekar -mjuka, kantiga, pilot eller barn. Välj mellan en klassisk pilotmodell, en mer retroinspirerad look eller varför inte en modern och sober clip on? Du bestämmer! Du hittar alla våra modeller HÄR. Det finns även uppfällbara solförhängare som man hänger på sina glasögon. Enkelt och praktiskt! Priser fr. 290kr

På bilden syns ett par Clip on från Nordlys. Modellen heter panto och kostar 495kr. Finns ofta på lager i butikerna.

Vi hjälper dig

För bästa komfort och estetik, tag med dina glasögon så hittar vi ett par snygga suncovers eller clip-on som passar över dina glasögon! En mycket enkel och praktisk lösning för alla tillfällen då solglasögon behövs. Skaffa dig ett par suncovers från Polaroid eller ett par clip-on från Nordlys så får du även polariserande glas!

Färgat glas

Ändra färgen i glaset

Färgat glas

Vill du ha en speciell färg eller ett par solglasögon med din styrka? Inga problem. Vi erbjuder de flesta färger och kan även göra dem i olika toningar, färgtemperaturer, speglar och behandlingar.

Vi kan även göra sportglasögon med styrka. Så du kan få ut det mesta av din aktivitet, så som golfrundan eller skidåkningen. Mer information HÄR!

Sun React

Fotokromatiska solglasögon

Sun React, är de senaste solglasen med fotokromatisk (färgskiftande) effekt från Essilor. De ger alltså ett anpassande glas för mängden solljus.

  • Glasen reagerar på solens strålar och justerar därmed glasets färg
  • Färgen i glaset är mindre intensiv under svagt solljus