Medicinska linser

Linser anpassade för just dina ögon, t.ex. vid keratokonus.

På Blickpunkten jobbar vi gärna med linser för ögon som inte klarar av de klassiska mjuka linserna. Vi kallar dessa linser hårda eller sklerala linser och dessa passar dig med t.ex. Keratokonus, oregelbunden hornhinna, intolerans mot mjuka linser mm. För att komma igång med användning av dessa linser bokar man en nytillpassning för stabila linser och detta gör du via att ringa oss på 031-15 05 60 .

Onefit

En modern, formfast miniskleral lins som ger samma komfort som en mjuk. Linsen överbygger kornea med ett vätskeskikt mellan kornea och linsen och linsens kanter vilar på konjunktiva (det vita på ögat). Onefit är den minsta och tunnaste minisklerala linsen på marknaden vilket bidrar till att syre passerar lättare genom linsen och säkrar en god ögonhälsa. Ett par Onefit linser används i ett år och behöver tas ut på kvällen och förvaras i linsvätska.

Mer information finns här hos vår leverantör Multilens i Mölnlycke.

Stabila linser

En stabil lins är en hård lins oftast gjord av glas eller plast och har en lång hållbarhet, den går nämligen att använda upp till 1 år. En stabil lins innehåller ingen vätska så som mjuka linser gör, vilket leder till att de kan kännas obekväma i början av användandet men som sedan adapteras bort. De ger väldigt bra synskärpa vid god tillpassning.

Är du nyfiken eller har frågor kom in till butiken i Femman eller ring/ maila oss så berättar vi mer.