Endags och månadslinser

Kontaktlinser

Endagslinser är det mest hälsosamma för ditt öga. Det pga. att man kontinuerligt byter ut linsen och får en ny nästa dag. Är du glasögonbärare och vill använda linser är detta ett bra alternativ då du har nya fräscha linser varje dag. Kan du inte ha endagslinser så finns det ett annat bra alternativ. Månadslinser finns i olika material och passar nästan alla ögon. Vill du inte ta ut linserna under dygnets 24 timmar går det också bra med månadslinser av silikonmaterial. Men glöm inte att rådgöra med optikern först.

kontaktlinser

Endagslinser

Det mest hälsosamma för dina ögon!

En ny lins varje dag. Samt en minimerad risk för irritation i ögat. Passar dem flesta synfelen så som närsynthet, översynthet, astigmatism och åldersynthet (progressiva).

Har du torra eller känsliga ögon? Då är endagslinser oftast ett bra alternativ. Även för allergiker är detta ett bra alternativ då tex pollenhalten är hög.

Utvecklingen går ständigt framåt och på Blickpunkten berättar vi gärna mer och låter dig testa dem senaste linserna utan kostnad.

Månads och tvåveckors linser

Detta är mjuka linser som används 2-4 veckor. Månadslinser (4 veckor) är den populäraste linstypen. Varför? Dem har den största variationen av styrkor. Därför passar dem flest ögon. Skillnaden mot endagslinser är att det kräver en viss skötsel. När du går och lägger dig är det viktigt att rengöra dem noga. Detta med en passande linsvätska och linsetui.

Våran mest sålda månadslins och tvåveckors lins kan du köpa här.

Se till att inte använda linser mer än den angivna bär tiden, även om du inte använt dem varje dag hela månaden. Detta då dem åldras så fort man öppnar förpackningen. För mer tips och råd konsultera gärna våra Leg. Optiker.