Våra Varumärken

Chanel

Yves Saint Laurant var en fransk modedesigner som dominerade på 1900-talet tillsammans med Coco Chanel och Christian Dior. Som 21-åring blev han chef för Dior-huset och fyra år senare, 1962 startade han sitt eget modehus och med sin egna, mångsidiga stil blev han populär och har sen dess varit ett självklart modemärke.

BOSS

Märket tar sitt namn från grundaren Hugo Boss och började med ett litet skrädderi i Tyskland på 20-talet. Efter att ha fokuserat på kläder i över 70 år så valde man att expandera sitt varumärke av kvalitet och hantverk till glasögon. Hugo Boss glasögon och solglasögon är en reflektion av märkets kombination av klassisk kvalitet och avant-garde design.

Gucci

Gucci grundades av Guccio Gucci i Florence, Italien 1921. Är nu mera ett av världens ledande lyxvarumärken som ägs av Kering. Gucci´s historia har allt som en bra historia kräver- kändisar, familje-intriger till och med mord. Gucci är framförallt kända för sina exklusiva väskor.

Calvin Klein

Calvin Kleins historia startade i New York 1968 när Calvin Klein och Barry Schwartz tillsammans startade tillverkning av damkläder. Genom sina omtalade reklamkampanjer och att även sätta fokus på män och manliga underkläder har Calvin Klein idag blivit ett välkänt modehus. Glasögon looken är minimalistisk och kollektionen består av en enkel avskalad design i sobra färger.

Boomerang

SKANDINAVISKT SINNE OCH STIL SEDAN 1976
År 1976 lämnar två unga drivna entreprenörer, Peter Wilton och Kenneth Andram, sina trygga karriärer för att skapa ett nytt varumärke som reflekterar deras passion för kvalité och hantverk, men också deras gemensamma värderingar. Namnet på det nya varumärket skulle vara starkt och enkelt, men också ha en koppling till en tydlig symbol. Valet blev Boomerang.

Giorgio Armani

Märkets grundare, Giorgio Armani, föddes i Piacenza i Italien den 11 juli 1934. Han började arbeta som marknadsförare och sedan som designer för Nino Cerruti. Giorgio Armani grundade märket Giorgio Armani 1975.

Emporio Armani

Emporio Armani är en cool och frisk tolkning av Armani med rötter som går tillbaka till Armanis DNA med en trendig, färgrik design och nutida linjer och material. Giorgio Armani grundade märket 1975 och 2004 skapades märket Emporio Armani. Ett partnerskap etablerades 2013 mellan Luxottica och Armani-gruppen, och den första glasögonkollektionen såg dagens ljus.

Carrera

Namngivet efter det klassiska Carrera Panamerica loppet 1956 fortsätter Carrera att inspireras av den drivkraft och passion som symboliserar racingvärlden. Med en blandning av ny teknologi och senaste mode kombineras med detaljer inspirerade av märkets historia inom bilsporten är Carreras bågar den perfekta blandningen av trend och tidlöshet.

Etnia

Etnia Barcelona är mycket mer än ett märke av glasögon. Det är färg, konst och kvalitet.

Ett oberoende varumärke som skapar sina mönster i Barcelona, ​​med hänsyn till alla detaljer från början till slut. Märket erbjuder exklusiva färgkombinationer av naturliga material av högsta kvalitet.

Deras motto #BeAartist uppmanar alla att bryta reglerna och uttrycka sig fritt genom sin design.

Skaga

Svenska Skaga, med sin grund i hantverk och en lång designtradition, är kända för sin kvalitet runt om i världen. Stolta över Skagas kulturarv skapar det Svenska designteamet tidlösa kollektioner av moderna och relevanta bågar med ett tydligt skandinaviskt påbrå.

Hackett

Brittiska Hackett tar inspiration från 60-talets gentleman i London – klassik men ändå excentrisk. Ett årtionde präglat av kreativitet, självförverkligande, fritt tänkande och Brittiskt mode hedras idag med en kollektion bågar skräddarsydda till varje bärare. Tidlös brittisk design, starka färger och subtila detaljer låter den moderna mannen stå ut från mängden.

MaxMara

Max Mara är en glasögon kollektion i högkvalitativ klass! Kollektionen präglas av modern design och skräddarsydd stil. Hos glasögonen från Max Mara finner vi modernitet och tradition blandad, såväl som elegans och enkelhet. Den första Max Mara glasögon kollektionen lanserades 1998. Max Mara är ett varumärke som riktar sig mot den moderna kvinnan som söker elegans och sofistikerat glasögon mode!

John Lennon

Det är John Lennons fru Yoko Ono som idag äger varumärket ”John Lennon” och det är även hon som är chefsdesigner för glasögonen de gör. Snygga bågar till ett bra pris och hon har verkligen inte tullat på kvalitén. Större delen av Kollektionen består av runda bågar. Så klart finns Lennons båge med. Både som sol och oftalmisk.

KOALI

Franska Morell har vi nämnt tidigare och då med kollektionen Öga som du finner i butiken i Bäckebol. Koali-Kollektionen är även den från Morell och är inspirerad av världen som omger oss. De rika färgerna, subtila linjerna, formen av ett löv och blommans livfulla nyanser är bara några av de många inspirationskällorna som används för att designa Koali-kollektionen. Dessa nya unika bågar är en hyllning till femininitet. EN FÄRG FEST!

Kuno Qvist

KunoQvist andas klassisk skandinavisk design, kombinerat med spännande detaljer och stilsäkra färger. KQ lanserades 2005. Bågarna passar personer som uppskattar design, högkvalité och de små detaljer som gör den stora skillnaden. KunoQvist skapar bågar med färg och med varje ny kollektion kommer ett nytt färgschema. Därför ändras vår färgpalett med tiden.

MOSCHINO

Moschino är ett av världens mest kreativa lyxvarumärken. Moschino kännetecknas av högklassig material och kvalité. Glasögonen talar sitt eget språk! Med livliga kreativitet, som alltid berikats av en ironisk beröring, som nu är så kraftfullt tolkad i Jeremy Scotts vision. Glasögonen måste testas och upplevas! De är fantastiska.

Persol

Persol är ett av världens mest ikoniska glasögonmärken och ett av de äldsta, skapades 1917 och betyder ”för sol”. Vill du ha kvalité? Då ska du satsa på ett par Persol. Mineralglas från Italienska Barberini. En perfekt alkemi av klass, estetik och teknik. Tillverkas av Luxottica sedan 1995 i Italien. Märkets tidlösa design och kvalitet gör varumärket till en favorit bland kändisar.

Oakley

Oakley har sedan 1975 vuxit till att vara marknadsledaren inom sportglasögon, deras solglasögon används idag av majoriteten av deltagarna på de Olympiska spelen och Tour De France. Utvecklingen man gör för att möta kraven hos de mest krävande atleterna i Performance kollektionen filtreras ner i märkets Active och Lifestyle kollektioner för att ge alla bärare fördelarna av deras tekniska innovationer.

Celine

Celine är ett franskt lyxvarumärke som ägs av LVMH-koncernen sedan 1996. Det grundades 1945 av Céline Vipiana. Huvudkontoret ligger i Paris. Celine har en ny Chefs designer, Séverine Merle. När han tillträdde i april 2017 så ändra de han direkt logon och tog bort apostrofen över e:et (é). Vågat men vem mins en fegis?

Celine gör glasögon i fantastisk kvalité och design. Kraftigare ramar med härliga moderna färger.

ÖGA

Morell har sex olika glasögon kollektioner och ett av dem är Öga. Alla har dem sin egen unika stil. Kollektionen Öga är inspirerad av skandinavisk design, med funktionalitiet i grunden. Passformen är välutformad för den skandinaviska näsan och sitter oftast som ett smäk!

Prada

Företaget startades av Mario Prada under namnet Fratelli Prada (Bröderna Prada) och tillverkade initialt endast skinnprodukter.

Vid Mario Pradas död i mitten av 50-talet togs verksamheten över av svärdottern som ledde företaget i nästan 20 år. Hennes dotter Miuccia anslöt sig till företaget på 70-talet och sedan 1978 styrs företaget helt av Miuccia Prada.

Alltså ett familjeföretag likt Blickpunkten Optik!

Prada representerar ett av dem bästa italienska modevaruhusen med sin kultur och tradition. Det är ett av de mest innovativa, prestigefyllda varumärkena inom mode. Prada glasögon speglar denna välgång med sin raffinerade elegans och kompromisslösa kvalité. Prada Linea Rossa, är en linje skapad för den sportiga och aktiva personen som vill ha ett märke som är lyxigt och kvalité säkert.

Savile Row

Sedan början av 30-talet har Savile Row skapat kvalitetsglasögon. Från hjärtat av London på adressen Savile Row görs handgjorda bågar i samma gamla anda som förr. En äkta Italienare har med sin erfarenhet svarvat till Savile Row glasögon till bland annat, Harry Potter, Indiana Jones och Johnny Depp.
Alla Savile Row´s glasögon är konstruerade av högkvalitativt rullat guld, ett material som i sig är hypoallergent, slitstarkt, korrosionsbeständigt och utstrålar utmärkt färg. Guld är ett naturmaterial. Det är naturligt mjukt och formbart. Men man måste legera guldet för att få en slitstark båge. Först beläggs bågen med 18Kt guld till en slitstark yta, sist appliceras en beläggning av 24Kt guld. Detta gör att ramen blir 6 gånger så stark jämfört med guldpläterade bågar. Varje Savile Row båge har ett 18Kt guldmärke som garanterar dess äkthet.

RayBan

Under de 80 år som gått sedan Ray-Ban skapade den klassiska Pilotbågen för den Amerikanska militären i första världskriget har märket utvecklats till att vara det självklara solglasögonvalet världen över. Ett kultmärke som alltid är relevant utan att glömma sina rötter. En tidlös genuin design som har sina starka ikon modeller; Aviator, Wayfarer och Clubmaster som bärs av kändisar, modebloggare och alla som vill uttrycka sin personlighet.

Silhouette

Silhouette ”världens lättaste glasögon” produceras i fabriken i Linz, Österike (1964).
Bågarna har en enastående kvalité, görs oftast i ren titan och används av bl.a. NASA för sin teknik och skruvlösa design. Vi på Blickpunkten Optik har länge jobbat med Silhouette glasögon och vi har goda kunskaper om hur tillpassning och montering går till. Silhouette glasögon är tidlösa men har nyligen moderniserat sitt typsnitt för att locka den yngre publiken. Så snyggt. Vi gillar det vi ser!

Polaroid

Polaroid är vårt mest prisvärda solglasögonmärke. Bågarna hittar mycket inspiration från dem ledande modehusen.
De är alla polariserande solglasögon. Polariserande solglasögon innebär att när ljuset träffar en yta så som sand, vatten, snö eller asfalt så reflekteras ett ljus som är både horisontellt och vertikalt. Den horisontella vågen gör så att vi kan se färger och kontraster medans den andra bara producerar reflexer. Opolariserade glasögon gör allt mörkare men skyddar så klart mot det skadliga Uv-ljuset. Solglasögon med polariserande glas tar bort reflexerna och skapar högre kontrast och ger bättre syn komfort.

Tom Ford

Känd för sin vågade och provokativa marknadsföring har Tom Ford gått från att vara mannen som bakom märken som Gucci och Yves Saint Laurent till att vara ett av de mest igenkända och älskade märkena i modevärlden. Med sin förmåga att uppdatera klassisk design och tänja på gränserna skapar han en kollektion som både är retro och modern. Hans klassiska Marko och Snowden solglasögon har bland annat burits av Daniel Craig som James Bond. Alla bågar identifieras lätt av det ikoniska liggande ”T” gångjärnen.

Tom Ford private collection

Tom Ford private collection är en exklusiv serie glasögon och solglasögon som Mr Tom Ford själv bär varje dag. Vi är ensam återförsäljare i hela Göteborg med omnejd. Bågarna görs av äkta Buffalo horn och kräver sin kärlek. Ska smörjas in ca en gång i månaden för att behålla sin lyxiga finish och naturliga mönster.

Vasuma

Vasuma grundades av tre vänner i Stockholm 2005 som en hyllning av alla som någonsin kallats för “glasögonorm”. Ett alternativt glasögonmärke som utmanar de stora märkena med en kollektion inspirerad av det bästa från 50 och 60 talet, med en modern twist. Alla bågarna är namngivna efter ormarter och, som de själva säger, Vasuma är glasögonormens upprättelse.

Triple X

Triple X är ett Svenskt glasögon företag, närmare bestämt från vår vackra huvudstad Stockholm. ”Vår målsättning är att bli ett av Skandinaviens starkaste glasögonmärke”.

WeSC

WeSC är ett framgångsrikt modeföretag med inriktning mot street-fashion, med rötter i den svenska skatekulturen. Deras glasögonkollektion introducerades 2014 och samtliga modeller utstrålar den intellektuella och tillbakalutade streetattityd som WESC så framgångsrikt gjort till sin egen.

Metro

Metro ”a new type” är ett glasögon märke från självaste Göteborg och har glasögon som är moderna, stilrena och prisvärda. Många av glasögonen har ett namn som kommer från Göteborg. Här kommer några exempel; Näset, Torslanda, Billdal och Hovås. Härligt med design från Göteborg.