Våra Varumärken

Gucci

Gucci grundades av Guccio Gucci i Florence, Italien 1921. Är nu mera ett av världens ledande lyxvarumärken som ägs av Kering. Gucci´s historia har allt som en bra historia kräver- kändisar, familje-intriger till och med mord. Gucci är framförallt kända för sina exklusiva väskor.

Celine

Celine är ett franskt lyxvarumärke som ägs av LVMH-koncernen sedan 1996. Det grundades 1945 av Céline Vipiana. Huvudkontoret ligger i Paris. Celine har en ny Chefs designer, Séverine Merle. När han tillträdde i april 2017 så ändra de han direkt logon och tog bort apostrofen över e:et (é). Vågat men vem mins en fegis?

Celine gör glasögon i fantastisk kvalité och design. Kraftigare ramar med härliga moderna färger.

Jimmy Choo

Choo Yeang Keat, mer känd som Jimmy Choo, född 15 november 1948 i Pinang, är en malaysisk-kinesisk modedesigner som är mest känd för sina skor och accessoarer. Jimmy Choo startade tillsammans med Tamara Mellon år 1996 ett företag som marknadsför produkter designade av Jimmy Choo. Den 14 november 2009 lanserade Hennes & Mauritz en samarbetskollektion med Jimmy Choo.

Chanel

Yves Saint Laurant var en fransk modedesigner som dominerade på 1900-talet tillsammans med Coco Chanel och Christian Dior. Som 21-åring blev han chef för Dior-huset och fyra år senare, 1962 startade han sitt eget modehus och med sin egna, mångsidiga stil blev han populär och har sen dess varit ett självklart modemärke.

Oliver People

Larry Leight, grundare och kreativ chef för Oliver Peoples. På 80 talet fann han ett lager fullt av vintageglasögon. Denna samling bestod av vackra glasögon som gjordes decennier tidigare av amerikanska företag. Fascinerad av vad de hittade, slutade det med att de köpte hela lagret med gamla glasögon. När de återvände till LA insåg de hur otroligt upptäckten hade varit. När de sökte genom lådorna hittade de kvitton med föregående ägares namn. Den tidigare ägaren hette – OLIVER PEOPLES.

BOSS

Märket tar sitt namn från grundaren Hugo Boss och började med ett litet skrädderi i Tyskland på 20-talet. Efter att ha fokuserat på kläder i över 70 år så valde man att expandera sitt varumärke av kvalitet och hantverk till glasögon. Hugo Boss glasögon och solglasögon är en reflektion av märkets kombination av klassisk kvalitet och avant-garde design.

Prada

Företaget startades av Mario Prada under namnet Fratelli Prada (Bröderna Prada) och tillverkade initialt endast skinnprodukter. Vid Mario Pradas död i mitten av 50-talet togs verksamheten över av svärdottern som ledde företaget i nästan 20 år. Hennes dotter Miuccia anslöt sig till företaget på 70-talet och sedan 1978 styrs företaget helt av Miuccia Prada.

Prada representerar ett av dem bästa italienska modevaruhusen med sin kultur och tradition. Prada glasögon speglar denna välgång med sin raffinerade elegans och kompromisslösa kvalité. Prada Linea Rossa, är en linje skapad för den sportiga och aktiva personen som vill ha ett märke som är lyxigt och kvalité säkert.

Persol

Persol är ett av världens mest ikoniska glasögonmärken och ett av de äldsta, skapades 1917 och betyder “för sol”. Vill du ha kvalité? Då ska du satsa på ett par Persol. Mineralglas från Italienska Barberini. En perfekt alkemi av klass, estetik och teknik. Tillverkas av Luxottica sedan 1995 i Italien. Märkets tidlösa design och kvalitet gör varumärket till en favorit bland kändisar.

Oakley

Oakley har sedan 1975 vuxit till att vara marknadsledaren inom sportglasögon, deras solglasögon används idag av majoriteten av deltagarna på de Olympiska spelen och Tour De France. Utvecklingen man gör för att möta kraven hos de mest krävande atleterna i Performance kollektionen filtreras ner i märkets Active och Lifestyle kollektioner för att ge alla bärare fördelarna av deras tekniska innovationer.

RayBan

Under de 80 år som gått sedan Ray-Ban skapade den klassiska Pilotbågen för den Amerikanska militären i första världskriget har märket utvecklats till att vara det självklara solglasögonvalet världen över. Ett kultmärke som alltid är relevant utan att glömma sina rötter. En tidlös genuin design som har sina starka ikon modeller; Aviator, Wayfarer och Clubmaster som bärs av kändisar, modebloggare och alla som vill uttrycka sin personlighet.

Tom Ford

Känd för sin vågade och provokativa marknadsföring har Tom Ford gått från att vara mannen som bakom märken som Gucci och Yves Saint Laurent till att vara ett av de mest igenkända och älskade märkena i modevärlden. Med sin förmåga att uppdatera klassisk design och tänja på gränserna skapar han en kollektion som både är retro och modern. Hans klassiska Marko och Snowden solglasögon har bland annat burits av Daniel Craig som James Bond. Alla bågar identifieras lätt av det ikoniska liggande ”T” gångjärnen.

Tom Ford private collection

Tom Ford private collection är en exklusiv serie glasögon och solglasögon som Mr Tom Ford själv bär varje dag. Vi är ensam återförsäljare i hela Göteborg med omnejd. Bågarna görs av äkta Buffalo horn och kräver sin kärlek. Ska smörjas in ca en gång i månaden för att behålla sin lyxiga finish och naturliga mönster.

Chloé

Chloé är ett franskt modehus som grundades 1952 av den fransk-egyptiska modeskaparen Gaby Aghion. Huset producerar lyxiga damkläder, accessoarer och parfym. Huvudkontoret ligger i Paris.

Glasögon kollektionen är lyxig och har en modern känsla och andas något nytt och spännande!

Savile Row

Sedan början av 30-talet har Savile Row skapat kvalitetsglasögon. Från hjärtat av London på adressen Savile Row görs handgjorda bågar i samma gamla anda som förr. En äkta Italienare har med sin erfarenhet svarvat till Savile Row glasögon till bland annat, Harry Potter, Indiana Jones och Johnny Depp.
Alla Savile Row´s glasögon är konstruerade av högkvalitativt rullat guld, ett material som i sig är hypoallergent, slitstarkt, korrosionsbeständigt och utstrålar utmärkt färg. Guld är ett naturmaterial. Det är naturligt mjukt och formbart. Men man måste legera guldet för att få en slitstark båge. Först beläggs bågen med 18Kt guld till en slitstark yta, sist appliceras en beläggning av 24Kt guld. Detta gör att ramen blir 6 gånger så stark jämfört med guldpläterade bågar. Varje Savile Row båge har ett 18Kt guldmärke som garanterar dess äkthet.

Vasuma

Vasuma grundades av tre vänner i Stockholm 2005 som en hyllning av alla som någonsin kallats för “glasögonorm”. Ett alternativt glasögonmärke som utmanar de stora märkena med en kollektion inspirerad av det bästa från 50 och 60 talet, med en modern twist. Alla bågarna är namngivna efter ormarter och, som de själva säger, Vasuma är glasögonormens upprättelse.

Giorgio Armani

Märkets grundare, Giorgio Armani, föddes i Piacenza i Italien den 11 juli 1934. Han började arbeta som marknadsförare och sedan som designer för Nino Cerruti. Giorgio Armani grundade märket Giorgio Armani 1975.

Emporio Armani

Emporio Armani är en cool och frisk tolkning av Armani med rötter som går tillbaka till Armanis DNA med en trendig, färgrik design och nutida linjer och material. Giorgio Armani grundade märket 1975 och 2004 skapades märket Emporio Armani. Ett partnerskap etablerades 2013 mellan Luxottica och Armani-gruppen, och den första glasögonkollektionen såg dagens ljus.

Carrera

Namngivet efter det klassiska Carrera Panamerica loppet 1956 fortsätter Carrera att inspireras av den drivkraft och passion som symboliserar racingvärlden. Med en blandning av ny teknologi och senaste mode kombineras med detaljer inspirerade av märkets historia inom bilsporten är Carreras bågar den perfekta blandningen av trend och tidlöshet.

Etnia

Etnia Barcelona är mycket mer än ett märke av glasögon. Det är färg, konst och kvalitet.

Ett oberoende varumärke som skapar sina mönster i Barcelona, ​​med hänsyn till alla detaljer från början till slut. Märket erbjuder exklusiva färgkombinationer av naturliga material av högsta kvalitet.

Deras motto #BeAartist uppmanar alla att bryta reglerna och uttrycka sig fritt genom sin design.

Skaga

Svenska Skaga, med sin grund i hantverk och en lång designtradition, är kända för sin kvalitet runt om i världen. Stolta över Skagas kulturarv skapar det Svenska designteamet tidlösa kollektioner av moderna och relevanta bågar med ett tydligt skandinaviskt påbrå.

Silhouette

Silhouette “världens lättaste glasögon” produceras i fabriken i Linz, Österike (1964).
Bågarna har en enastående kvalité, görs oftast i ren titan och används av bl.a. NASA för sin teknik och skruvlösa design. Vi på Blickpunkten Optik har länge jobbat med Silhouette glasögon och vi har goda kunskaper om hur tillpassning och montering går till. Silhouette glasögon är tidlösa men har nyligen moderniserat sitt typsnitt för att locka den yngre publiken. Så snyggt. Vi gillar det vi ser!

KunoQvist andas klassisk skandinavisk design, kombinerat med spännande detaljer och stilsäkra färger. KQ lanserades 2005. Bågarna passar personer som uppskattar design, högkvalité och de små detaljer som gör den stora skillnaden. KunoQvist skapar bågar med färg och med varje ny kollektion kommer ett nytt färgschema. Därför ändras vår färgpalett med tiden.

Metro

Metro “a new type” är ett glasögon märke från självaste Göteborg och har glasögon som är moderna, stilrena och prisvärda. Många av glasögonen har ett namn som kommer från Göteborg. Här kommer några exempel; Näset, Torslanda, Billdal och Hovås. Härligt med design från Göteborg.

Polaroid

Polaroid är vårt mest prisvärda solglasögonmärke. Bågarna hittar mycket inspiration från dem ledande modehusen.
De är alla polariserande solglasögon. Polariserande solglasögon innebär att när ljuset träffar en yta så som sand, vatten, snö eller asfalt så reflekteras ett ljus som är både horisontellt och vertikalt. Den horisontella vågen gör så att vi kan se färger och kontraster medans den andra bara producerar reflexer. Opolariserade glasögon gör allt mörkare men skyddar så klart mot det skadliga Uv-ljuset. Solglasögon med polariserande glas tar bort reflexerna och skapar högre kontrast och ger bättre syn komfort.

WeSC

WeSC är ett framgångsrikt modeföretag med inriktning mot street-fashion, med rötter i den svenska skatekulturen. Deras glasögonkollektion introducerades 2014 och samtliga modeller utstrålar den intellektuella och tillbakalutade streetattityd som WESC så framgångsrikt gjort till sin egen.

Den 14 Oktober 1939, i Bronx, New York, föddes Ralph Lifschitz. Hans föräldrar var judiska immigranter. När han var 16år gammal bytte Ralph efternamn till Lauren. Men det som Ralph Lauren är mest känd för, är ju sitt väldigt omtyckta klädmärke Polo Ralph Lauren.

Dock var det först i andra hälften, eller snarare slutet av 80-talet, som Ralph Lauren blev populär i Sverige och Skandinavien. Vad som uppskattades av hans märke här var framförallt hans färgglada piké-tröjor, men även bomullsskjortorna med button-down krage. Idag är hans märke ett av världens mest välkända.

Dolce & Gabbana är ett italienskt modehus och klädmärke grundat 1984 av Domenico Dolce och Stefano Gabbana. Dess huvudkontor ligger i Milano. Deras glasögon kollektion är tidlös med ett inslag av lyx och elegans. Dolce & Gabbana har sammarbetat med Madonna och syns ofta i filmer och på fotbollsspelare världen över!

Gianni Versace oftast kallad bara Versace. Hans mor var sömmerska och Versace blev tidigt intresserad av design och kläder. Han designade sin första klänning som nioåring. 1972 flyttade Versace till Milano för att arbeta som modedesigner och 1978 presenterade han sin första damkollektion i sitt eget namn. 1982 vann han den första av en lång rad utmärkelser som “bästa modeskapare” för sin vinterkollektion. Versace sköts till döds 15 juli 1997 utanför sitt hem i Miami Beach, Florida. Versaces modeimperium ärvdes till 20% av hans syster, Donatella Versace och till 50% av hennes dotter Allegra Versace.