Våra Varumärken

Våra glasögon varumärken

Här ser du våra märkesbågar som vi erbjuder i butikerna.

Saknar du något märke? Säg gärna det så ser vi till att ta in det. Slutligen vill vi påminna dig om att skriva upp glasögon modellen så vet vi vad du önskar. Välkommen in för att pröva ut din favorit båge!
Du kan boka synundersökning här.

Celine glasögon göteborg

Céline Vipiana grundade märket 1945 i Paris. Sedan 2017 har Celine en ny chefsdesigner, Séverine Merle. Det första han gjorde var att ta bort apostrofen över e:et (é) i loggan. Vågat, men vem minns en fegis?

Celine gör glasögon i fantastisk kvalité och design, kraftigare ramar med härliga moderna färger.

Gucci glasögon göteborg

Guccio Gucci grundade Gucci i Florence, Italien 1921 och är nu mera ett av världens ledande lyxvarumärken. Idag ägs varumärket av Kering. Gucci’s historia har allt som en bra historia kräver: kändisar, familjeintriger, men även också mord.

Gucci är framförallt kända för sina exklusiva väskor.

Oliver Peoples glasägon göteborg

Larry Leight är grundare och kreativ chef för Oliver Peoples. På 80-talet fann han ett lager fullt av vintageglasögon. Amerikanska företag hade decennier tidigare skapat denna samling som bestod av vackra glasögon och till sist slutade det med att de köpte hela lagret. När de sedan återvände till LA insåg de hur otrolig upptäckten hade varit. De sökte igenom lådorna och då hittade de kvitton med föregående ägares namn: OLIVER PEOPLES.

Dior glasögon göteborg

Företaget grundades 1945 av Christian Dior.

Den första kollektionen, The New Look lanserades 1947 och Dior blev snabbt ett berömt namn i modekretsar.

Loewe glasögon göteborg

Loewe Eyewear är ett spansk modehus som startades 1846 och var specialiserade på lädervaror, kläder, parfymer och andra modeaccessoarer.

Varje båge är unik och modern med stora ramar och vinklade detaljer.

Prada glasögon göteborg

Prada, skapat av Mario Prada 1913 och gjorde från början bara skinnprodukter. Glasögonen speglar välgång med sin raffinerade elegans och kompromisslösa kvalité.

Prada Linea Rossa, är en linje skapad för den sportiga och aktiva personen som vill ha ett märke som är lyxigt och kvalitésäkert.

Versace glasögon göteborg

Gianni Versace blev tidigt intresserad av design och kläder efter att han suttit och sytt med sin mormor. Han designade sin första klänning som nioåring.

1972 flyttade Versace till Milano för att arbeta som modedesigner. 1978 presenterade han sin första damkollektion i sitt eget namn. Sedan dess har han vunnit en rad utmärkelser som “bästa modeskapare”.

Versace blev skjuten till döds 15 juli 1997 utanför sitt hem i Miami Beach, Florida.

Tom Ford private collection glasögon göteborg

Tom Ford private collection är en exklusiv serie glasögon och solglasögon som Mr Tom Ford själv bär varje dag.

Vi är ensam återförsäljare i hela Göteborg med omnejd. Bågarna görs av äkta Buffalo horn och kräver sin kärlek, dessa ska nämligen smörjas in ca en gång i månaden för att behålla sin lyxiga finish och naturliga mönster.

Tom Ford glasögon göteborg

Tom Ford har gått från att vara mannen bakom märken som Gucci och Yves Saint Laurent till att vara ett av de mest igenkända och älskade märkena i modevärlden. Med sin förmåga att uppdatera klassisk design och tänja på gränserna skapar han en kollektion som både är retro och modern.

Alla bågar identifieras lätt av det ikoniska liggande ”T” gångjärnen.

Chloé glasögon göteborg

Den fransk-egyptiska modeskaparen Gaby Aghion grundade det franska modehuset Chloé 1952. Huset producerar lyxiga damkläder, accessoarer och parfym.

Huvudkontoret ligger i Paris.

Glasögonkollektionen är lyxig, har en modern känsla, andas något nytt och är spännande!

Polo ralph lauren glasögon göteborg

Ralph Lauren, född Lifschitz 1939 i New York. Det dröjde ända till slutet av 80-talet till Ralph Lauren blev populär i  Skandinavien. De uppskattade hans färgglada piké-tröjor, men även bomullsskjortorna med button-down krage. Idag är hans märke ett av världens mest välkända.

Persol glasögon göteborg

1917 grundade Persol ett av världens mest ikoniska glasögonmärken. Namnet betyder “för sol” och har mineralglas från Italienska Barberini. En perfekt alkemi av klass, estetik och teknik.

Luxottica tillverkar dessa sedan 1995 i Italien. Märkets tidlösa design och kvalitet gör varumärket till en favorit bland kändisar.

RayBan glasögon göteborg

Sedan Ray-Ban skapade den klassiska Pilotbågen för den Amerikanska militären i första världskriget har märket utvecklats till att vara det självklara solglasögonvalet världen över.

Tidlösa, genuina designer som har sina starka ikon modeller; Aviator, Wayfarer och Clubmaster. Kändisar, modebloggare och alla som vill uttrycka sin personlighet väljer Ray-Ban.

Oakley glasögon göteborg

Oakley har sedan 1975 vuxit till att vara marknadsledaren inom sportglasögon. Deras solglasögon används idag av majoriteten av deltagarna på de Olympiska spelen och Tour De France.

För att möta kraven hos de mest krävande atleterna i Performance kollektionen kom Active och Lifestyle-kollektioner för att ge alla bärare fördelarna av deras tekniska innovationer.

Savile Row glasögon göteborg

Från hjärtat av London på adressen Savile Row har handgjorda bågar skapats sedan 30-talet.

Alla glasögon är konstruerade av högkvalitativt rullat guld. För att få en slitstark båge måste man först legera guldet genom att belägga bågen med 18Kt guld till en slitstark yta och sist applicera en beläggning av 24Kt guld.

Varje Savile Row båge har ett 18Kt guldmärke som garanterar dess äkthet, och dessa bågar har bland annat setts på Harry Potter, Indiana Jones och Johnny Depp.

Dolce & Gabbana glasögon göteborg

Dolce & Gabbana är ett italienskt modehus grundat 1984 av Domenico Dolce och Stefano Gabbana. Deras glasögonkollektion är tidlös med ett inslag av lyx och elegans.

Dolce & Gabbana har samarbetat med Madonna och syns ofta i filmer och på fotbollsspelare världen över!

Michael Kors är en amerikansk modeskapare. Han var en av domarna i Project Runway under seriens tio första säsonger. Han startade sitt modemärke 1981.

Carrera glasögon göteborg

1956 skapade Wilhelm Anger märket Carrera med en blandning av ny teknologi, senaste mode och detaljer inspirerade av bilsporten.

Carreras bågar har den perfekta blandningen av trend och tidlöshet.

BOSS glasögon göteborg

Märket tog sitt namn från grundaren Hugo Boss och började i ett litet skrädderi i Tyskland på 20-talet. Efter att ha fokuserat på kläder i över 70 år så ville man expandera varumärket till glasögon.

Hugo Boss bågar är en reflektion av märkets kombination av klassisk kvalitet och avant-garde design.

Marc Jacobs glasögon göteborg

Marc Jacobs, född 9 april 1963 i New York, USA, är en amerikansk modedesigner. Jacobs utbildade sig på Parsons School of Design i New York, och 1986 lanserade han sin första kollektion under eget namn.

Jimmy Choo glasögon göteborg

Jimmy Choo är född 1948 i Pinang och är en malaysisk-kinesisk modedesigner. Han är mest känd för sina skor och accessoarer. Jimmy Choo startade tillsammans med Tamara Mellon år 1996 ett företag som marknadsförde produkter designade av Jimmy Choo.

2009 lanserade H&M en samarbetskollektion med Jimmy Choo.

Chanel

Yves Saint Laurant var en fransk modedesigner som dominerade på 1900-talet tillsammans med Coco Chanel och Christian Dior. Redan som 21-åring blev han chef för Dior-huset. Fyra år senare, 1962 startade han sitt eget modehus och med sin egna, mångsidiga stil blev han populär. Sen dess har han varit ett självklart modemärke.

Silhouette glasögon göteborg

Silhouette – “världens lättaste glasögon” produceras i fabriken i Österrike. Bågarna har en enastående kvalité med material i oftast ren titan. NASA använder dessa för sin teknik och skruvlösa design.

Vi har jobbat länge med Silhouette och vi har goda kunskaper om hur tillpassning och montering går till.

Glasögonen är tidlösa men har nyligen moderniserat sitt typsnitt för att locka den yngre publiken.

Giorgio Armani glasögon göteborg

Giorgio Armani föddes i Piacenza i Italien 1934. Han började arbeta som marknadsförare och sedan som designer för Nino Cerruti. Giorgio Armani grundade märket Giorgio Armani 1975.

Emporio Armani glasögon göteborg

Emporio Armani är en cool och frisk tolkning av Armani med en trendig, färgrik design och nutida linjer. Giorgio Armani grundade Emporio Armani 2004.

Luxottica och Armani-gruppen ingick ett partnerskap 2013, och den första glasögonkollektionen tog form.

Vasuma glasögon göteborg

I Stockholm 2005 grundade tre vänner Vasuma som en hyllning till alla som någonsin blivit kallad för “glasögonorm”. Ett glasögonmärke som utmanar de stora märkena med kollektioner inspirerade av  50- och 60-talet, med en modern twist.

Alla bågarna är namngivna efter ormarter.

Metro glasögon göteborg

Metro “a new type” är ett glasögon märke från självaste Göteborg och har glasögon som är moderna, stilrena och prisvärda.

Många av glasögonen har ett namn som kommer från Göteborg som exempelvis; Näset, Torslanda, Billdal och Hovås.

kunoqvist glasögon göteborg

KunoQvist startade 2005 och har en klassisk skandinavisk design kombinerat med spännande detaljer och stilsäkra färger. Bågarna passar personer som uppskattar design, högkvalité och de små detaljer som gör den stora skillnaden.

KunoQvist skapar bågar med färg och med varje ny kollektion kommer ett nytt färgschema.

Polaroid glasögon göteborg

Polaroid är prisvärda polariserande solglasögon. När ljuset träffar en yta så som sand, vatten, snö eller asfalt så reflekteras ett ljus som är både horisontellt och vertikalt. Den horisontella vågen gör så att vi kan se färger och kontraster medans den andra bara producerar reflexer. Man tar alltså bort reflexerna och skapar högre kontrast vilket ger bättre syn komfort.

WEZC glasögon göteborg

WeSC är ett framgångsrikt modeföretag med inriktning mot street-fashion, med rötter i den svenska skatekulturen. 2014 introducerade WeSC glasögonkollektionen och samtliga modeller utstrålar en intellektuell och tillbakalutad street-attityd.

Bottega Veneta

Bottega Veneta är ett Italienskt lyxvarumärke med huvudkontor i Milano. Designernas unika vävning av läder gav dom en enorm succé. Bottega Veneta ägs nu av Gucci som i sin tur ägs av Keering. Vi har direkt kontakt med tillverkningen i Italien och får därför bra kontroll över produktion och kvalité.

Alain Mikli

Alain Mikli har sedan 1978 varit en ikon inom glasögon mode, tack vare sin unika design och exklusiva färgkombinationer. Alain Mikli själv uttrycker glasögon som en förening mellan konstverk och produkt med en praktiskt användningsområde. Har i många år präglat ansikten på kändisar och vita duken.

Traction Production

Franskt familjeföretag inom glasögontillverkning. Traction Production tar sitt uttryck i färg och form. Sedan 1872 har Traction Production skapat unika glasögon med en elegant stil och hög klass. Vi är unik leverantör av detta märke i Göteborg.

Polaroid glasögon göteborg

Fendi är ett Italienskt lyxvarumärke som skapades av ett Italienskt par 1926 i Rom. Det var framförallt läder man jobbade med. Fendi är ett familjeföretag i grunden men sedan 1999 är LVMH den största ägaren. Glasögonen från Fendi är av högsta kvalitet och görs idag av Thelos en Italiensk glasögon tillverkare.