Våra Glas

Glas

Du måste trivas med att bära dina glasögon samtidigt som de korrigerar ditt synfel. Därmed ställs höga krav på glasen. De ska både vara optiskt effektiva och lagom tunna för att passa en snygg båge. Vår uppgift är därför självklar: att alltid göra så exakta, bekväma och smidiga glas som möjligt. Glas som passar just dina ögon.

Vilken typ av material?

Optiska glas tillverkas i två olika material: plast och glas, så kallat mineralglas. Plastglasen dominerar stort och står för uppskattningsvis 98% av försäljningen. En av fördelarna med plastglas är att de inte krossas lika lätt som mineralglas. Plastglasen är dessutom betydligt lättare och därmed bekvämare att bära för användaren. En ganska utbredd missuppfattning är att mineralglas ger bättre optisk effekt än plastmaterialen. Så var det i början när plastmaterialen kom men den tekniska utvecklingen har gjort att båda materialen idag är likvärdiga i det avseendet.

Ett problem man haft med plastmaterialen är att de lättare får repor. Men modern ytbehandling gör att den negativa effekten minskat betydligt och i vissa fall till och med är helt borta.

Olika glas har olika stor förmåga att bryta ljuset. För att rangordna dessa använder man sig av begreppet brytningsindex. Ett glas med högt brytningsindex kan korrigera ett synfel med hjälp av mindre material än andra. Det innebär att ju högre brytningsindex ett glas har, ju tunnare glas kan man ha.

Är du osäker på vilka glas och material som passar just dig? Rådgör alltid med oss först.

Våra progressiva glas

Med progressiva glasögon så får du förbättrad synskärpa på alla avstånd. Du får även ett bredare synfält på alla avstånd. Förutom detta ger progressiva glasögon dig ett bättre mörker och kontrastseende. Kom dock ihåg att alla progressiva glas kräver en viss tillvänjningstid. Progressiva glas är inte lämpliga att bära när du sitter framför datorn. Det kan lätt bli så att du tvingas anta en onaturlig arbetsställning för att kunna se. Investera då istället i terminalglasögon. Om du arbetar framför bildskärm på jobbet mer än en timma om dagen så ska din chef stå för kostnaden för din synundersökning och terminalglasögonen. Glasen finns i flera olika kvalitéer och prisklasser, här följer våra vanligaste:

Bra

Varilux Liberty 3,0, funktionellt seende på alla avstånd. Ett standardglas för dig som inte vill betala för det bästa alternativet men som ändå vill ha den tillförlitlighet som kännetecknar Varilux. Varilux Liberty, ett första steg mot Naturligt seende. Med Varilux Liberty, kan alla komma åt utvecklingen från Varilux serien vars yttersta syfte är att förbättra synen på alla avstånd.

Bättre

Varilux Comfort New Edition, är ett nytt glas som passar alla situationer.För att läsa en tidning eller använda din mobiltelefon, får du en omedelbar visuell komfort utan att behöva justera läget för huvudet. Varilux Comfort ® New Edition har också egenskaperna som ger enkel anpassning och bredare synfält. Perfekt vid aktiviteter som golf & tennis. Du har råd att röra på huvudet utan att få gungeffekt.

Bäst

Varilux Physio 3,0, se skarpare, se bredare, njuta av kontrasten när som helst. Detta är kliniskt testat, överträffar till och med den gamla Varilux Physio och Varilux Physio 2,0! Varilux Physio 3.0 är det moderna glaset som ger en bredare mellandel, vilket ger användaren en bredare mellanzon (datoravstånd) jämfört med Physio 2.0. Unikt är även Eye protect system (EPS) som filtrerar bort en större del av Led-ljus och blå ljus. Vilket ger ett ökat skydd mot gråstarr och näthinneförändringar.

Premium

Varilux X-serien, vårt mest avancerade progressiva glas, hjälper dig att smidigt se varje detalj inom en armlängds avstånd och allting på långt håll. Du kan fortsätta i ditt vanliga tempo utan att bromsas upp av dåligt seende. Det är det perfekta glaset för daglig användning, eftersom du ser klarare och skarpare oavsett vad du gör och inte behöver justera din hållning eller flytta huvudet för att se skarpt på nära håll.

Mycket av det som är viktigt händer inom en armlängds avstånd

Varilux® X Series™ tacklar några av de största utmaningarna för dagens progressiva glasögon med vår nya livsstil, där vi ofta byter från smartphone till surfplatta eller använder en hand för att hålla kaffet medan den andra skickar ett sms. Idag sker mycket av det som är viktigt inom en armlängds avstånd. Därför har Essilors forskare fokuserat på att optimera glaset i området för seende inom en armlängds avstånd.

Färgskiftande glas

Upplev din nya värld med fotokromatiska glas, vi kallar dem Transition glas.
Transitions från Essilor är det mest rekommenderade färgskiftande glaset i världen. Dina glasögon har stor betydelse för skyddet av dina ögon mot solens strålar. Dagligen utsätter du dig för UV-strålning, men det är en strålning som du inte kan se, den ligger i våglängdsområde som inte uppfattas av ögat (osynligt för oss). Du kan dock känna av UV-strålningen tex. På sommaren då du blir solbränd. Med UV-skydd minskar du risken för katarakt (linsen i ögat blir grumlig) också känt som gråstarr. Är du ljuskänslig är det här lösningen för dig! Se bilder nedan för mer information.

Läs mer om Transitions glas HÄR!