Terminalglasögon

Förutsättning för en produktiv och effektiv arbetsdag är att ha ett par bra anpassade glasögon eftersom seendet är viktigt för både den anställda och arbetsgivaren.

Har du rätt till terminalglasögon?

Alla som har ett arbete och sitter mer än en timme framför datorn har rätt till ett par terminalglasögon. Det är arbetsgivarens skyldighet att se till att de anställda har ett par välfungerande terminalglasögon.

Vad är terminalglasögon?

Terminalglasögon är ett par glasögon utprovade och tillverkade för att användas vid bildskärmsarbete. Vanliga symtom på att du behöver terminalglasögon kan vara huvudvärk, trötta ögon, sveda och svårighet att få eller behålla skarp syn.

Arbetsglasögon är ett par glasögon som är utprövade efter din arbetssituation när de privata glasögonen inte räcker till. Det kan vara skyddsglasögon, luppglasögon, närprogressiva och rumsprogressiva men även läsglasögon och glasögon med blåfilter.

Resultatet blir ett klart och avslappnat seende samt en ergonomisk arbetsställning under hela dagen vid användning av närprogressiva- eller rumsprogressivaglasögon. Du som arbetsgivare borde därför låta dina anställda göra en synkoll. De som behöver hjälp kommer att må så mycket bättre och kommer att göra ett mycket bättre jobb.

Läsglasögon

Läsglas

Glaset ger ett tydligt synfält på nära håll.

  • Användaren lutar sig närmare föremål för att se dem tydligare
  • Därmed påfrestas nacke och rygg i onödan

Progressiva glas

Progressiva

Glas med fokus på långt, mellan och nära -avstånd ger ett begränsat synfält till dator men tydlig syn på långt och nära håll.

  • Användaren lyfter huvudet för att kunna utnyttja glasets mellanområden vid dator.
  • Nacke & axelmuskler påfrestas oftast vid mkt skärmarbete med dessa glas.

Terminalglasögon

Arbetsglasögon

En skräddarsydd lösning som ger kristallklart seende.

  • Användaren håller huvud och nacke på ett naturligt sätt.
  • Hög synkomfort hela dagen.
  • Anpassat för skärmarbete.

Vill du göra ett avtal med oss?

Vi på Blickpunkten Optik har avtal med bl.a. Göteborgs Stad gällande Terminal och arbetsglasögon och har goda kunskaper om detta eftersom vi gör det dagligen i våra butiker. Vi skriver avtal med alla företag stora som små. Har du några frågor om terminalglasögon eller vill ha en offert, kontakta Adam på [email protected]