Progressiva eller Progressiva?

Progressiva glas (steglösa)

Progressiva glas är den optiska teknologins kanske största landvinning i modern tid eftersom ett progressivt glas kan bestå av många olika slipningar som var och en rättar till ett specifikt synfel. Slipningarna är dock osynliga för ögat och för den som betraktar ett progressivt slipat glas märks ingen skillnad, då själva ytan ser likadan ut över hela glaset.

Progressiva glas används framför allt när vi som alla människor gör runt 45 års åldern ”drabbas” av presbyopi. Presbyopi är en naturlig och oundviklig del av åldrandet som uppstår på grund av att ögats lins förlorar sin tidigare elasticitet. Det gör det exempelvis svårt att läsa tidningar och böcker med liten text. Många väljer att lösa detta med hjälp av enkelslipade läsglasögon, men problemet med dessa är att de bara fungerar på ett visst avstånd. Ska man till exempelvis växla från att läsa tidningen till att se på TV, eller köra bil måste man ta av sig glasögonen för att behålla synskärpan.

Med progressivt slipade glas slipper man detta. Slipningen gör att glaset fungerar ungefär som en kamerazoom som ger steglösa övergångar till de olika avstånden. Med progressivt slipade glas ser man alltid lika tydligt, oavsett avstånd. I progressivt slipade glas kan även andra nödvändiga korrigeringar göras, det kan handla om astigmatism, närsynthet eller översynthet.

Skillnad på progressiva glas

Vi har ett standardglas och fyra premiumglas. Vi delar in de sistnämnda i tre kategorier: Bra, Bättre, Bäst och Premium. I våra premiumglas utgår man från fina råmaterial som är optiskt renodlade för att klara av avancerad slipteknik som även tar hänsyn till individuella parametrar och eventuella asymmetrier, vilket ger väldigt hög synkomfort.

Standardglas är gjorda av enklare material och äldre teknik, vilket i praktiken innebär smalare synfält och begränsade möjligheter till individanpassning. Den stora fördelen med premiumglas är helt enkelt att de känns bekvämare och skönare att använda. Vi rekommenderar alltid premiumglas, för vi vet att de fungerar och vi har många nöjda kunder som inte kan tänka sig något annat när de väl har provat.

Har du frågor?

Välkommen in till din närmsta butik eller ring oss på:

Femman, Nordstan tel. 031-150560
Bäckebol Köpcenter tel. 031-524140
Angereds Centrum tel. 031-3309170