Våra Glas

Glasen i dina bågar

Du måste trivas med att bära dina glasögon samtidigt som de korrigerar ditt synfel. Därmed ställs höga krav på glasen. De ska både vara optiskt effektiva och lagom tunna för att passa en snygg båge. Vår uppgift är därför självklar: att alltid göra så exakta, bekväma och smidiga glas som möjligt.

Vi samarbetar med världens främsta glastillverkare Essilor.

Våra progressiva glas

Med progressiva glasögon så får du förbättrad synskärpa på alla avstånd. Du får även ett bredare synfält på alla avstånd. Förutom detta ger progressiva glasögon dig ett bättre mörker och kontrastseende. Kom dock ihåg att alla progressiva glas kräver en viss tillvänjningstid. Progressiva glas är inte lämpliga att bära när du sitter framför datorn. Det kan lätt bli så att du tvingas anta en onaturlig arbetsställning för att kunna se. Investera då istället i terminalglasögon. Om du arbetar framför bildskärm på jobbet mer än en timma om dagen så ska din chef stå för kostnaden för din synundersökning och terminalglasögonen. Glasen finns i flera olika kvalitéer och prisklasser, här följer våra vanligaste:

Bra

Varilux Liberty 3,0, funktionellt seende på alla avstånd. Ett standardglas för dig som inte vill betala för det bästa alternativet men som ändå vill ha den tillförlitlighet som kännetecknar Varilux. Varilux Liberty, är instegsglaset i Varilux familjen. Med Varilux Liberty, kan alla komma åt utvecklingen från Varilux serien vars yttersta syfte är att förbättra synen på alla avstånd.

Bättre

Varilux Comfort New Edition, är ett nytt glas som passar alla situationer.För att läsa en tidning eller använda din mobiltelefon, får du en omedelbar visuell komfort utan att behöva justera läget för huvudet. Varilux Comfort ® New Edition har också egenskaperna som ger enkel anpassning och bredare synfält. Perfekt vid aktiviteter som golf & tennis. Du har råd att röra på huvudet utan att få gungeffekt.

Bäst

Varilux Physio 3,0, se skarpare, se bredare, njuta av kontrasten när som helst. Detta är kliniskt testat, överträffar till och med den gamla Varilux Physio och Varilux Physio 2,0! Varilux Physio 3.0 är det moderna glaset som ger en bredare mellandel, vilket ger användaren en bredare mellanzon (datoravstånd). Unikt är även Eye protect system (EPS) som filtrerar bort en större del av Led-ljus och blå ljus. Vilket ger ett ökat skydd mot gråstarr och näthinneförändringar.

Premium

Varilux X-serien, vårt mest avancerade progressiva glas, hjälper dig att smidigt se varje detalj inom en armlängds avstånd och allting på långt håll. Du kan fortsätta i ditt vanliga tempo utan att bromsas upp av dåligt seende. Det är det perfekta glaset för daglig användning, eftersom du ser klarare och skarpare oavsett vad du gör och inte behöver justera din hållning eller flytta huvudet för att se skarpt på nära håll.

GLASÖGON GLAS SOM MATCHAR DIN LIVSSTIL

Glas från Varilux X gör att du tydligt kan se på nära och långt håll och allt däremellan. Det bästa progressiva Varilux glaset ger skarpt, obehindrat seende när du går från att se något på nära håll till längre avstånd. Vi på rekommenderar Varilux glasen till alla våra kunder för vi vet att dem funkar! 

Varilux X series, Se varje detalj inom en armlängds avstånd

SE VARJE DETALJ INOM EN ARMLÄNGDS AVSTÅND

Tidigare har progressiva glasögon inneburit att användare har behövt rikta näsan i den riktning de vill se. Glasen i Varilux X series minskar behovet av att röra på huvudet drastiskt. Du behöver inte längre anstränga dig för att hitta rätt punkt i glasen för att kunna se tydligt. Med Varilux X series kan du se genom glasens alla områden och få ett bättre seende.

VILKEN TYP AV MATERIAL?

Optiska glas tillverkas i två olika material, plast och mineralglas. Plastglasen dominerar stort och står för uppskattningsvis 98% av försäljningen. En av fördelarna med plastglas är att de inte krossas lika lätt som mineralglas. Plastglasen är dessutom betydligt lättare och därmed bekvämare att bära för användaren.

Ett problem man haft med plastmaterialen är att de lättare får repor. Men modern ytbehandling gör att den negativa effekten minskat betydligt. Något man alltid ska tänka på med ytbehandlade plastglas är att akta sig för värme tex. bastun, ugnen och varmt vatten. Varför? Glaset expanderar och då krackelerar glasen. Blir då disiga och går inte att få rena.

Olika glas har olika stor förmåga att bryta ljuset. Ett glas med högt brytningsindex tex 1.74, kan korrigera ett synfel med hjälp av mindre material än andra. Det innebär att ju högre brytningsindex ett glas har, ju tunnare glas kan man få. Våra olika brytnings index är 1.5 1.6 1.67 & 1.74. Där 1.5 är standard (tjockast) och 1.74 är tunnast.

Färgskiftande glas

Transitions från Essilor är det mest rekommenderade färgskiftande glaset i världen, nu i generation 8.a.

Dina glasögon har stor betydelse för skyddet av dina ögon. Dagligen utsätter du dig för UV-strålning, men det är en strålning som du inte kan se, den ligger i våglängds område som inte uppfattas av ögat (osynligt för oss). Du kan dock känna av UV-strålningen tex. på sommaren då du blir solbränd.

Med UV-skydd minskar du risken för katarakt (linsen i ögat blir grumlig) också känt som gråstarr.

Är du ljuskänslig? Välj då Transitions!

Läs mer om Transitions glas HÄR!